torsdag 30 maj 2013

Men snälla Leica, hur tänkte ni nu?

Om man ska tro de senaste ryktena blir den nya Leica "Mini M" en riktigt tråkig kamera, Sajten leicarumors.com har en bild på vad som ska vara den kommande kompaktkameran från Leica.
APS-C sensor och fast monterad zoom är i sig en bra tanke. Men sen blir det inte lika kul. Zoomomfång motsvarande 28-70mm och ljusstyrka 3.5-6.4.
Ni läste rätt: 6.4!
Gluggen får vara hur mycket ASPH den vill för mig. 6.4 på 70mm känns som en billig kompakt från 2002 och är inte värdigt en Leica. Skärpedjup från här till evigheten gör den helt ointressant för porträttfoto.
Troligen får den en prislapp på en bra bit över 20 000 kronor och för de pengarna skulle jag vilja något lite mer spännande.
Fuji kommer med den ena mer spännande kameran efter den andra, och Sony har lanserat världens första kompaktkamera med fullformatssensor (dessutom med en riktigt vass glugg). Då kan Leica inte hålla på så här.
Låt oss nu hoppas att ryktena är felaktiga.



Detta påstås vara Leicas nya kamera. Ingen killer direkt.

2 kommentarer:

  1. Om det ryktet stämmer så vore det en enorm besvikelse. Jag hade hoppats på en motsvarande x-modell från Fuji med en ny linje optik som är strax över zeiss prisklass. Helst en fullsensor. Jag hade kunnat acceptera fast objektiv fast en 2.8 som sämst, motsvara ca 30-85 mm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låt oss hoppas att ryktet om att kameran har fast monterat objektiv inte stämmer. En liten kompakt Leica till rimligt pris och med ett par fasta, rimligt ljusstarka gluggar är en helt annan sak.

      Radera