fredag 11 maj 2012

Snälla Leica, det här är bara löjligt


Trodde du att en manuell Leica MP film var ett budgetalternativ till M9 och M9P? Tänk igen. Leica har skapat ett verktyg för att konfigurera kameror som skulle få en biltillverkare att skämmas.

Leica MP och M7 kostar 40 000 kronor i grundutförande. Men det är före allt lull lull. Med Leicas nya verktyg Leica a la carte för att lägga på en personlig touch kommer den att bli betydligt dyrare, fakum är att mellanskillnaden nästan räcker för en Nikon D700 efter prissänkningen.
Här är några av de mer hysteriskt dyra tilläggen:
Samma återspolningsvev som sitter som standard på M7 (som för övrigt kostar exakt lika mycket i grundutförande: 3360 kronor.
Classiskt stuk på gravyren: 3140 kronor (det finns också möjlighet att inte ha gravyr alls, detta mot ett tillägg på 1340 kronor!)
Ingen 75mm ram i sökaren (Jepp det kostar extra!): 1680 kronor.
Lägg till snyggt svart läderklädsel och en vidvinkelsökare och kameran är uppe i 54680 kronor, nästan 15000 mer än i grundutförandet och i nivå med en digital M9.

Hur mycket jag än älskar Leica, detta  kan bara beskrivas på ett sätt:
Fullständigt larvigt!




Leica MP med lite extra, inte längre dyr utan löjligt dyr!

1 kommentar:

  1. Mikael, våra åsikter må ibland vara riktade åt olika håll, men i frågan Leicas färd mot kameragraven verkar numer vara en diskussion om hur snabbt de tar sig dit.

    SvaraRadera